Contact

Huurrecht

Voor de verhuurder

U hebt een of meer objecten. U verhuurt deze. Vaak wordt voor de verhuur gebruik gemaakt van goede standaardcontracten. Het is dan belangrijk dat de huur op tijd betaald wordt en dat het object zijn waarde houdt. Meestal gaat dat goed, maar als het mis gaat, gaat het vaak goed mis. Het is daarom belangrijk om problemen niet door te laten sudderen. De problemen worden alleen maar groter. Wordt bijvoorbeeld een woning uitgewoond, dan moet u niet de illusie hebben dat zoiets weer vanzelf goed komt.

Een huurachterstand wordt meestal niet zo maar weer kleiner. Wanneer er problemen zijn, is het goed deze meteen aan te pakken. U weet dan ook snel of de huurder het weer in orde maakt of niet. En als het niet goed gaat, dan is het belangrijk dat uw advocaat snel in actie komt. U zult wel schade lijden, maar het heeft geen zin om de schade verder op te laten lopen.

Uw advocaat kan de kantonrechter vragen de huurovereenkomst te ontbinden. Wanneer u belang hebt bij een snelle maatregel, kan in een kort geding ontruiming worden verzocht.