Contact

Strafrecht

Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit, kan de politie u oproepen (“uitnodigen”) voor een verhoor. Als de politie u schriftelijk uitnodigt, kan de brief de mededeling bevatten dat u zult worden aangehouden. Het is verstandig om vóór het verhoor een advocaat te raadplegen. Een strafrechtadvocaat kan u vertellen wat u te wachten staat en u adviseren.

StrafrechtNiet altijd wordt u opgeroepen door de politie. U kunt ook onverwacht worden aangehouden. De politie moet u dan wijzen op het recht om een advocaat te raadplegen. Het is verstandig om van dat recht gebruik te maken. De advocaat komt u dan voor het verhoort op het politiebureau bezoeken. Mogelijk zal de politie zeggen dat u lang moet wachten op de advocaat en dat u daarom langer moet worden vastgehouden. Luister dan niet die “goede raad” van de politie en eis een advocaat!

Wanneer u gedagvaard bent om te verschijnen voor de strafrechter, is het belangrijk om zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Uw advocaat kan u dan gericht adviseren. Uiteraard kan uw advocaat u bijstaan tijdens de zitting en voor u pleiten.

Wij verlenen geen rechtsbijstand meer in strafzaken. Wij verwijzen u daarvoor graag naar een gespecialiseerd advocatenkantoor waar wij al jarenlang mee samenwerken in strafzaken. Dat kantoor kan u bijstaan van het eerste advies of piket tot en met de behandeling door de Hoge Raad. U kunt contact opnemen met:

Van ‘t Hullenaar & partners
Telefoonnummer: 026‑3708825
E‑mailadres: info@vhpadvocaten.nl
Bezoekadres: Willemsplein 40, 6811 KD Arnhem.

Dat kantoor is gelegen op vijf minuten lopen van het Centraal Station in Arnhem. Website: www.vhpadvocaten.nl.